Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SpiceWorld

SpiceWorld
¤ Megjelenés: 1997. November 3.
¤ Felvételek: 1997
¤ Műfaj: Pop
¤ Hossz: 38:47
¤ Kiadó: Virgin Records
¤ Producer(ek): 
Absolute, Matt Rowe, Richard Stannard
Kislemezek az Albumról
01: Spice up Your Life
Megjelenés: 1997. Október 13.
02: Too Much
Megjelenés: 1997. December 15.
03: Stop!
Megjelenés: 1998. Március 9.
04: Viva Forever
Megjelenés: 1998. Július 20.
SpiceGirls album kronológia
<--
Spice
-->
Forever
SpiceWorld (FűszeresVilág) volt az második albuma a Spice Girls-nek 1997. november 3-án jelent meg a Virgin Records-nál. Az album prodcerei: Matt Rowe, Richard Stannard és Absolute. Öt maxi jelent az albumról: "Move Over" 1997-ben jelent meg Pepsi reklámja volt. "Spice Up Your Life" 1997-ben jelent meg első helyezett volt angliában. "Too Much" 1997 végén jelent meg abban a hónapban jelent meg a film aminek a betét dala volt, ez volt a második karácsonyi első helyezett angliában. "Stop!" 1998 elején jelent ez volt az első olyan szám ami nem volt első helyezett angliában a második helyett érte el. Ez volt az utolsó kilencvenes évekbeli évek amikor öten voltak a klipben, két hónappal később Ginger kilépett. "Viva Forever" 1998. nyarán jelent meg ez volt az első olyan első helyezett amikor négyen voltak. Ginger a klipben szerepel de nincsen már a csapatban a dalban nem énekel szóló részt csak a korúsban. "Never Give Up on the Good Times" Viva Forever-el jött volna ki de Ginger Spice kilépett és nem volt idő újra felvenni a számot. A csoport terveiben szerepelt a 'Denying' dalt is megjelentetni amit októberben jelent volna meg. Ami a Spiceworld: Live album előtt jelent volna meg de Geri kilépése miatt törölték. Az élő albumra fel rakták volna bónuszként a 'Goodbye' dalt amit még a 'Spicceworld' albumra terveztek de ez soha nem történt meg.
SpiceWorld demo: 2013. szeptember 13-án Andy Watkins az album egyik producere nyilvánosá hozta az eredeti album dal listáját ami 1997. szeptember 12-én jelent volna meg. Spice up Your Life, Stop, Too Much, Do it, Saturday Night Divas, Never Give up, Move Over, Walk of Life, Ain't Foolish Nobody, Viva Forever és The Lady is a Vamp. Később Walk of Life-ot törölték és csak Too Much kislemezen szerepel és a SpiceWorld Tour-on röviditett verzióban elénekelték. Ain't Foolish Nobody-t átnevezték Denying-re. Andy Watkins elmondta, hogy Baby Come Round szerepelt volna az első albumon de törölték majd Mama/Who do You Think You Are kislemezen kapott helyett amiben csak Melanie C és Melanie B énekelt.
Törölt Kislemez(ek)
Can't Stay Tonight (Nem maradhat ma este) egy hivatalos promo kislemez volt a Spice Girls-nek még a második album megjelenése előtt. Bár nem játszották a rádiók mégis nagyon népszerű volt az interneten. Sokak azt hitték, hogy a dal Melanie C első önálló albumjáról, Northern Star-ról egy törölt dala de ezt a dalt a Spice Girls írta de csak Melanie C énekel a dalban. Ismeretlen okok miatt nem szerepelt a második albumon.
Move Over (áttérni) a dal csak promoként jelent meg a Spice Girls második albumjáról. A dalból pár perces videót csináltak a Pepsi-nek még 1997-ben. Amikor a dal megjelent kislemezként Geri már kilépet. Ezt a dalt még a SpiceWorld - Tour-on is elénekelték de később törölni kellett mert Melanie B és Victoria is terhesek voltak. A dal szerepel a 2007-ben megjelenő Greatest Hits albumon.
Never Give up on the Good Times [Soha ne add fel a jó időt] Eredetileg még 1998. május 11-én jelent volna mint Never Give up on the Good Times/Viva Forever de a túrné miatt nem tudták leforgatni a két videót így csúsztatni kellett. Később csak a Viva Forever jelent meg mivel Geri abban nem énekel.
Denying [Tagadás] Eredetileg még 1998. végén jelent volna meg a SpiceWorld Tour DVD előtt. De Geri kilépett így ezt törölni kellett mint a DVD-t is. Videó nem készült volna belőle csak a koncertekből összevágott lett volna.
Album Dalai
# Dalok Író(k) Producer(ek) Hossz
01 Spice up Your Life SpiceGirls
Richard Stannard
Matt Rowe
Richard Stannard
Matt Rowe
2:54
02 Stop! SpiceGirls
Andy Watkins
Paul Wilson
Absolute 3:26
03 Too Much SpiceGirls
Andy Watkins
Paul Wilson
Absolute 4:36
04 Saturday Night Divas SpiceGirls
Richard Stannard
Matt Rowe
Richard Stannard
Matt Rowe
4:26
05 Never Give up on the Good Times SpiceGirls
Richard Stannard
Matt Rowe
Richard Stannard
Matt Rowe
4:30
06 Move Over Spice Girls
Clifford Lane
Mary Wood
Absolute 2:46
07 Step to Me
(Bónusz Dal)
Spice Girls
Elliot Kennedy
Absolute 4:18
08 Do It Spice Girls
Andy Watkins
Paul Wilson
Absolute 4:04
09 Denying Spice Girls
Andy Watkins
Paul Wilson
Absolute 3:46
10 Viva Forever Spice Girls
Richard Stannard
Matt Rowe
Richard Stannard
Matt Rowe
5:10
11 The Lady is a Vamp Spice Girls
Andy Watkins
Paul Wilson
Absolute 3:09
B-Side Dalok
# Dalok Író(k) Producer(ek) Hossz
> Spice Invaders
(Kislemez: 
Spice up Your Life)
SpiceGirls
Andy Watkins
Paul Wilson
Absolute 3:39
> Outer Space Girls
(Kislemez: Too Much)
SpiceGirls
Richard Stannard
Matt Rowe
Richard Stannard
Matt Rowe
3:58
> Walk of Life
(Kislemez: Too Much)
SpiceGirls
Andy Watkins
Paul Wilson
Absolute 4:16
> Ain't No Stopping us Now
- with Luther Vandross
(Kislemez: Stop!)
Gene McFadded
John Whitehead
Gerry Cohen
Mike Highman 4:55
 

Menüpontok

Dalszövegek

Cikkek: 3

Kislemezek

Cikkek: 5