Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


WANNABE Spice Girls brit lánycsoport debütáló kislemeze. A csoport tagjai Matt Rowe-val és Richard "Biff" Stannard-nal együttműködve írták és komponálták a csoport első profi dalszerzési ülésén, Rowe és Stannard készítette a csoport 1996. novemberben kiadott Spice debütáló albumára. A dal írták , nagyon gyorsan összeállították és felvették; de az eredmény címkéjük szerint nem megfelelőnek bizonyult, és Dave Way keverékre küldte. A csoport nem volt elégedett az eredménnyel, és a felvételt újra keverték, ezúttal Mark "Spike" Stent.
A "Wannabe" egy uptempo dance-pop dal, melyben Mel B és Geri Halliwell rappel. A dalszövegek, amelyek a nő barátságának a heteroszexuális kötelék fölötti értékét tárgyalják, a nők felhatalmazásának ikonikus szimbólumává és a csoport Girl Power filozófiájának leginkább emblematikus dalává váltak.
A csoport iránti érdeklődés hullámára reagálva Virgin 1996 júniusában, jóval a Spice album tervezett megjelenési időpontja előtt, kiadta a dalt a csoport debütáló kislemezének. Wannabe, hét hétig vezette az Egyesült Királyság első helyen volt. A dal 1997 januárjában jelent meg az Egyesült Államokban, négy héten át a Billboard Hot 100 tetején. Ez volt a csoport egyetlen első számú kislemeze az országban. 1996 végére a "Wannabe" 22 országban elérte az első helyett a listákon, 1997 márciusban már 37-re emelkedett. A "Wannabe" lett a legkeresettebb kislemez egy lánycsoport által a világon, összesen hét millió példányba kelt el.

Felvétel és produkció: Míg a Spice album többi dalának nagy része két vagy három napos stúdióidőt igényelt, addig a "Wannabe" -et kevesebb, mint egy óra alatt vették fel. Az szóló részeket Brown, Bunton, Chisholm és Halliwell között osztották meg. Adams elmulasztotta az írási szakasz nagy részét, és mobiltelefonon kommunikált a csoport többi tagjával. Az önéletrajzában azt írta: "Csak nem tudtam elviselni, hogy nem vagyok ott. Mert bármit is mondtak arról, hogy nem számít, az számít. Mondván:" Igen, tetszik "vagy" Nem biztos benne ". a telefon nem ugyanaz. " Hozzájárult az ének támogatásához és az énekléshez a kórus alatt. Rowe egész éjjel felállt a dal mellett, és reggel befejezte. Az egyetlen későbbi kiegészítés Brown lábának hangja volt, amikor a mikrofonhoz futott.
A lányok találkoztak Simon Fuller művészeti menedzserrel, aki 19 szórakoztatással írta alá őket. A csoport számos lemezkiadót vizsgált meg, és júliusban megállapodást írt alá a Virgin Records-szal. A Virgin vezetők az eredeti "Wannabe" keveréket gyengének ítélték meg. Ashley Newton, aki az A&Rért felelős, elküldte a dalt Dave Way amerikai gyártónak, hogy újrakeverje; az eredmény nem olyan volt, amit a csoport reménykedett. Amint Halliwell később leírta, "az eredmény véresen szörnyű volt". A második önéletrajzában, a Just for the Record című részében kidolgozta: "A Spice Girls elején Ashley Newton megpróbált minket egy R&B csoporttá változtatni. Ő hozott nekünk dzsungel verziókat és hip-hopot. keverékek, és utáltam őket. Bár Mel B nagy rajongója volt az R&B-nek, egyetértett velem, hogy ezek a verziók egyszerűen nem működnek, ezért gyakoroltuk a Spice vétót!" Fuller a dalt Mark" Spike audiomérnöknek adta át. " "Stent, aki azt gondolta, hogy ez egy" furcsa pop-rekord ". Stent hat órán át remixelt, és azt írta le, hogy "szorosabbra húzza" és "hogy az ének nagyon jól hangzik".

Számlista és Formátum:

  • UK Maxi CD 1

01: Wannabe (Radio Edit)
02: Bumper to Bumper
03: Wannabe (Vocal Slam)

  • UK Maxi CD 2

01: Wannabe (Radio Edit)
02: Wannabe (Dave Way Alternative Mix)
03: Wannabe (Dub Slam)
04: Wannabe (Instrumantal)

SAY YOU'LL BE THERE Spice Girls angol lánycsoport dal, második kislemeze, a debütáló albumukról. A dalt Spice Girls tagok, Jonathan Buck és Eliot Kennedy írták. Az Absolute produkciós duó a tánc-pop és az R&B befolyások keverékét építette be a dalba, amely magában foglalja a harmonikus szólót, amelyet Judd Lander játszik. A dalszövegek - amelyek leírják azokat a dolgokat, amelyekben a csoport együtt ment és hogyan voltak mindig egymás mellett - kritikusok vegyes értékelést kaptak, akik "zavarba ejtőnek" írták őket, és úgy érezték, hogy a R&B-vel felitatott produkció "utcai hitre tett ajánlatot" ”.
A zenei videót a filmek ihlette Faster, Pussycat! Kill! Kill! (1965) and Pulp Fiction (1994) és a csoportot olyan női technikus harcosok együtteseként képviselik, akik harcművészeteket és csúcstechnológiájú ninja által befolyásolt fegyvereket használnak egy szerencsétlen férfi elfogására. Ez magában foglalja a férfiak hatalommentességének szimbólumait, és példája a szolidaritásnak és a csoport kötelékének. A rajongók pozitív reakciókat kapott, és számos díjra jelölték.
Az album második kislemezeként, 1996. október 14-én jelent meg, ez lett az első számú kislemezük az Egyesült Királyságban, és a brit fonográfiai ipar (BPI) platina tanúsította. Kereskedelmi siker volt egész Európában, és a bekerült listák legtöbbjében elérte a tíz legfontosabbat. Népszerűségének eredményeként a dalt 1997-ben adták ki Ausztráliában, az ausztrál Record Industry Association (ARIA) aranyminősítésével, valamint Észak-Amerikában, amely Kanadában és az Egyesült Államokban egyaránt az első öt helyezettbe került. 1999 januárjában a zenei videót a VH1 "Minden idők legnagyobb zenei videói a történelemben" nyolcadik helyére sorolták be. 2003-ban a Q Magazine az "1001 legjobb dal valaha" listáján 93 helyen áll.

Számlista és Formátum:

  • UK Maxi CD 1

01: Say You'll be There (Single Mix)
02: Take Me Home
03: Say You'll be There (Junior's Main Pass)
04: Say You'll be There (Instrumental)

  • UK Maxi CD 2

01: Say You'll be There (Single Mix)
02: Say You'll be There (Spice of Life Mix)
03: Say You'll be There (Linslee's Extended Mix)

2 BECOME 1 Spice Girls angol lánycsoport dal, harmadik kislemeze, a debütáló albumukról. A dalt Spice Girls tagjai, Matt Rowe-val és Richard Stannard-nal együtt írták a csoport első profi dalszerzési ülésén, Rowe és Stannard készítette a csoport Spice (1996) debütáló albumára.
A "2 Become 1" egy pop ballada, amely gitár, elektronikus billentyűzet és Vonós hangszerek hangszereit tartalmazza. A dalszöveg a két szerelmes kötődésére összpontosít, és a fogamzásgátlás fontosságára is kitér. A Big TV! -Irányított zenei videót, amelyben a csoport a New York-i Times Square idõbeli felvételeivel szemben fellép, a londoni stúdióban egy zöld képernyőre lőtték. A hátteret később egymásra helyezték.
A csoport harmadik kislemezének kiadásaként, 1996. december 16-án, a zenekritikusok általában jól fogadták, és kereskedelmi siker volt. Három hétig az Egyesült Királyság Singles Chartjának tetején állt, és a csoport harmadik egymást követő első helyezett dala lett,  és két millió eladott kislemezük és az első karácsonyi számukon az Egyesült Királyságban. 1997 júliusában a dalt kiadták az Egyesült Államokban, a Billboard Hot 100 negyedik helyezettvé váltak, és az Amerikai Hanglemezipar Szövetsége (RIAA) aranyminősítést kapott. Hasonlóan nemzetközileg is fellépett, és bekerült az első tízbe az általa bevitt listák nagy részén. A dalt az Év Dalának nevezték az 1998-as ASCAP London Music Awards-on.

A dal két különböző változatát rögzítették, mindegyik eltérő dalszövegekkel: az albumverzióban Geri énekli  a második vers második sorának "Any deal that we endeavour/Boys and girls feel good together" ami a kislemezen megváltoztatták, és Victoria énekel, "Once again if we endeavour/Love will bring us back together".
2019. április 10-én az RTÉ-vel a Gay Times Magazine interjújában  Emma kijelentette, hogy a "Boys and girls feel good together" dalszövegeket élő előadásokban és kislemez változatban megváltoztatta, miután rájöttek, hogy a csoport LGBT ikonok, és hogy "ez "meg kell változtatni". A csoport egyetértett, ám az eredeti dalszövegeket továbbra is használják a Spice albumlenyomatain, mivel az albumot 1997 óta nem módosítják. A kislemez verzió elérhető a Greatest Hits albumon.
2019-ben Emma Bunton negyedik szóló albumán is szerepel, mint duett dal, Robbie Williams-sel énekli.
A Spice Girls 2019-es turnén is előadták, amin Victoria nem vett részt, Geri vette át az ő résté, ez volt az első alkalom, mikor Geri a Spice debütáló albuma óta élőben énekelte a szólót.

Számlista és Formátum:

  • UK Maxi CD 1

01: 2 Become 1 (Single Version)
02: 2 Become 1 (Orchestral Version)
03: One of These Girls
04: Wannabe (Junior Vasquez Remix Edit)

  • UK Maxi CD 2

01: 2 Become 1 (Single Version)
02: 2 Become 1 (Orchestral Version)
03: One of These Girls
04: Wannabe (Junior Vasquez Remix Edit)

MAMA Spice Girls angol lánycsoport dal, negyedik, és egyben az utolsó kislemeze, a debütáló albumukról. A kislemez dupla oldalas, a Who Do You Think You Are-dallal. A Spice Girls tagjai, Matt Rowe és Richard Stannard írta, majd Rowe és Stannard készítette a csoport Spice debütáló albumára, amelyet 1996 novemberében adtak ki.
A "Mama" egy pop ballada, amely billentyűzettel, ritmusgitárral, cselló és hegedű, dalszövegei az anyák és lányok közötti kapcsolatok nehézségeivel foglalkoznak, amelyek gyermekkorukban felmerülnek.
1997-es Comic Relief hivatalos kislemezévé vált. A nagy TV! rendezett zenei videót mutatott be, ahol a csoport énekelt a gyermekek és a saját anyák közönsége számára.
Annak ellenére, hogy vegyes értékeléseket kapott a zenekritikusoktól, a "Mama" sikeres volt a kereskedelemben. Az album negyedik kislemezeként, 1997 márciusában jelent meg, ez lett a negyedik egymást követő első számú kislemezük az Egyesült Királyságban, és a Spice Girls az első előadás az Egyesült Királyságban, amelyben az első négy kislemezük első helyezést ért el.
Egy interjúban Matt Rowe elmondta, hogy a dalt Melanie B találta ki, Az írási folyamat során minden tag írt egy kis verset a stúdió másik sarkában, míg a kórus gitárral zongora körül fejeződött be. Ezután a producer a dal végén egy evangéliumi kórusot töltött be, amely a csoport harmóniáival tele volt. Brown a dal inspirációját a Real Life: Real Spice The Official Story című könyvben magyarázta:
Azt írtuk, hogy „Mama”, amikor édesanyámmal rossz szakaszon ment keresztül. Az érzések valóban az, hogy anyád valószínűleg a legjobb barátja, akinek van. Legyen szó túlvédő anyáról vagy kissé taposóaknából, valószínűleg bizonyos szempontból jobban ismeri téged, mint te magad.
Ugyanebben a könyvben Melanie C tovább fejlesztette: "Mama arról szól, hogy milyen tehetséges anyád vagy anyádnak, amikor átmened a lázadó tizenéves stádiumban. Amikor egy kicsit öregszik, rájössz, hogy bármi is volt csinált, csak a saját javádért csinálta. És azt gondolod: 'Istenem, igazán borzalmas voltam.' " A" Mama "az Egyesült Királyságban és Írországban kettős A-oldal mellett került kiadásra, a" Who Do You Think You Are", 1997 márciusában, nemcsak a Comic Relief telethonra, hanem az Anyák vasárnapjára is.

Számlista és Formátum:

  • UK Maxi CD 1

01: Mama (Radio Version)
02: Who Do You Think You Are (Radio Version)
03: Baby Come Round
04: Mama (Biffco Mix)

WHO DO YOU THINK YOU ARE Spice Girls angol lánycsoport dal, negyedik, és egyben az utolsó kislemeze, a debütáló albumukról. A kislemez dupla oldalas, a Mama-dallal. A Spice Girls tagjai Paul Wilsonnal és Andy Watkins-nal - Absolute néven ismert duóval írták, a Spice 1996 novemberében megjelent debütáló albumára. A dalt nagymértékben befolyásolja az 1990-es évek elején tánc-pop, és egy nu-disco- stílusú ritmus, amely hasonlít az 1970-es évek végén. Dalszövegei a szupersztár életéről szólnak, és arról, hogyan lehet valaki csapdába esni a hírnév világában.
1997 februárjában a csoport megnyitotta a BRIT-díjat a "Who Do You Think You Are?" Címmel. A Union Jack ruha, amelyet Geri Halliwell viseltek az előadás során, különféle újságok kezdőlapjára tette a weboldalt, és most a Cool Britannia egyik legismertebb szimbólumaként emlékezik rá. A "Who Do You Think You Are?" Az 1997-es Comic Relief hivatalos kislemezévé vált. A Sugar Lumps-szal - a csoport szatirikus verziójával - készült videó, amely a jótékonysági célokra történő pénzgyűjtés elősegítésére szolgált, és adományozott az egyedülálló összes eljárásához.
A "Who Do You Think You Are" kereskedelmi és kritikus siker volt, Melanie Chisholm éneke pedig dicséretet kapott a popzene kritikusoktól. 1997 márciusában jelent meg a "Mama" néven, mint egy dupla A-oldalú kislemez. Ez lett a csoport negyedik egymást követő első számú kislemeze az Egyesült Királyságban, ezáltal számukra az első előadás az Egyesült Királyság térképlistájában, ahol első négy kislemeze elérte az első számot.

Számlista és Formátum:

  • UK Maxi CD 2

01: Who Do You Think You Are (Radio Version)
02: Mama (Radio Version)
03: Who Do You Think You Are (Morales Club Mix)
04: Who Do You Think You Are (Morales Dub Mix)

SLEIGH RIDE Spice albumra készült, de nem sikerült belefoglalni az albumkészletbe. Ehelyett b-oldalú zeneszámként szerepeltek a „2 Become 1” kislemezén. Karácsonykor promóciós CD-t adtak ki. Az együttes mellett a dalt a Sounds of the Season '98 karácsonyi összeállítási albumán és a Jack Frost Movie Soundtrack-en is megjelent. A „Sleigh Ride” egy kétoldalas dal a „2 Become 1” UK Limited Edition CD2 és a japán CD single kiadásaiból. Karácsonykor, a „2 Become 1” kislemez előtti nappal, promóciós kislemezként is kiadták.
A „2 Become 1” című kiadás a csoport harmadik kislemezeként, 1996. december 16-án jelent meg, általában a zenekritikusok fogadták, és kereskedelmi siker volt. Három hétig az Egyesült Királyság Singles Chartjának tetején állt, és a csoport harmadik egymást követő chart-topperjévé vált, a második millió eladott kislemezük és az első karácsonyi számuk az Egyesült Királyságban. 1997 júliusában a dalt kiadták az Egyesült Államokban, a csúcspontja a Billboard Hot 100 negyedik helyén volt, és az Amerikai Hanglemezipari Szövetség (RIAA) aranyminősítést kapott. Hasonlóan nemzetközileg is fellépett, és bekerült az első tízbe az általa bevitt listák nagy részén. A dalt az Év Dalának nevezték az 1998-as ASCAP London Music Awards-on.

LOVE THING Ebből a dalból lett volna második kislemez, amit megjelentet volna a csapat, de végül lecserélték Say You'll be There-re. A dal; a kapcsolatokra összpontosít, és arra, hogy sok csalódás után a lányok mit sem akarnak tudni a szerelemről. A Girl Power filozófiáját szimbolizálja azáltal, hogy megmutatja egymás közötti támogatást és megtalálja az erőt a folytatáshoz.
Spice Girls 1997-ben Istanbuli koncerten, valamint egy spanyolországi világkörüli turné promócióján is az Antena 3 csatornán és a Bravo Super Show-n. 1998-ban miután Geri kilépett a turnén elő adták, illetve 2019-ben Victoria nélkül.

NAKED Ez lett volna az ötödik dal kislemez az első albumról, Spice. Még megjelent rádiókba mint promó de Naked helyett megjelent Step to Me dal és a lányok elkezdek dolgozni a második albumon így ez a dal soha nem jelent meg. A dalt mind az öt lány, Andy Watins és Paul Wilson együtt írták. A koncerteken úgy néztek ki, mintha meztelenül ülnének a székeken, de egy testszínű ruhát viseltek. Ezt a dalt azután kezdték el írni, miután befejezték a Who Do You Think You Are című számot.