Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Reason

Megjelenés: 2003. Március 10.
Felvételek: 2001. November - 2002. Szeptember

Műfaj: Pop, Rock
Hossz: 47:54
Kiadó: Virgin Records
Producerek: Marius De Vries, Peter-John Vettese, Gregg Alexander, Rick Nowels, Guy Chambers, Rhett Lawrence, Damian LeGassick
Northern Star (1999) Beautiful Intentions (2005)
Kislemezek az albumról
01: Here it Comes Again
02: On the Horizon
03: Melt/Yeh Yeh Yeh
2003. Február 24.
2003. Június 2.
2003. November 10.

REASON az angol énekes-dalszerző, Melanie C. második albuma. Ez volt az Northern Star nyomon követési albuma. A 2003. március 10-én megjelent album az ötödik helyet érte el az Egyesült Királyság albumlistáján, az első héten 30 876 példányban kelt el. Noha nem teljesít olyan jól, mint az Northern Star, a Reason arany tanúsítvánnyal rendelkezik az Egyesült Királyságban, 101 889 példányban kelt el. Az album világszerte 500 000 példányban kelt el. Az album a Copy Control védelmi rendszerrel jelent meg egyes régiókban. Az album legtöbb véleménye vegyes volt.

Háttér és felvétel: A Northern Star hatalmas sikere után Melanie C-t a Spice Girls egyetlen tagjaként tartották számon, hogy képes legyen szóló énekesként sikeres karrierjét létrehozni. 2003-ban már csak ő volt szerződésben Virgin Records-sal, mivel a többi tagnak lejárt, vagy szerződést bontottak. Melanie C 2000-ben, és 2001-ben turnén volt, ezért csak 2001. végén tudott ismét stúdióba lenni, hogy felvegye az új albumját. Ez alatt az idő alatt a dolgok gyakran nehézkesnek bizonyultak, mivel Melanie-t 1999-ben depresszióval diagnosztizálták. Később találkozott azzal, hogy valóban nehéz volt kezelni az összes nyilvánosságot és a kemény munkát a Spice Girls napjai alatt. 1999 végén depressziója romlott és napokat töltött az ágyban, és nem tudott megbirkózni a napi rutinnal. A depresszió diagnosztizálása után 18 hónapig antidepresszánsokat írtak le az evészavarok kezelésével, és igazán ellenséges médiareakcióval kellett szembenéznie, megkérdőjelezve a különböző témákat a szexualitás, és a súlyát.
Az album, valamint a kislemezek borító képeket, Sean Ellis nevű fotós készítette. Végül 2003 januárban jelentette be hivatolas Melanie c a második albumját, amely egészen más volt, mint az, előző albumja. MelanieC elmondta, hogy örül annak, hogy a Northern Star zeneszerzőinek és producereinek az új albumon való részvételével, valamint új társakat, mint David Arnold, Tore Johansson és Peter Vettese. Eredetileg csak 11 számott tartalmazott volna, a következő sorrendben: Here It Comes Again, On The Horizon, Reason, Lose Myself In You, Let's Love, Home, Soul Boy, Do I, Water, Positively Somewhere és Wonderland. Melt és Yeh, Yeh, Yeh az utolsó pillanatban egészítették ki az album zeneszámlistáját, míg a Wonderlandet eltávolították és kiadták az On The Horizon kislemez B dalként.

Kiadás és promóció: Az albumot 2003. március 10-én adták ki, 2 héttel azután, hogy kiadták az első kislemez, Here it Comes Again-t. Az album megjelenését megelőzően Melanie C számos előadást mutatott a televíziós műsorokban, köztük CD: UK és Graham Norton Show, miközben interjúkat adott olyan magazinokról, mint a Times Magazine, Attitude és Marie Claire. HMV London-ban négy dalt énekelt, két dalt a első albumról, Never Be the Same Again, és I Turn To You, az új kislemezt, Here It Comes Again, valamint Positively Somewhere. A promóció 2003. február 24-én egy exkluzív webes műsorszórást is tartalmazott, amely négy zeneszámot teljesített, amelyek ugyanazok voltak a HMV készletlistájával, kivéve az I Turn To You-t, amelyet Goin 'Down váltotta fel. A webes közvetítés során Melanie C 30 perces interjút készített, ahol a világ minden tájáról származó rajongók kérdéseire válaszolt. Melanie elindította a harmadik turnét, az Reason Tour nevet, hogy népszerűsítse az albumot. A turné 2003. április 24-én kezdődött és Európában 25 előadást tartott. 2003 szeptemberében a Melanie C részt vett a The Games-ben, egy brit valóságos sportjátékon, amely a 4. csatornán futott, remélve, hogy növeli az album értékesítését, ahol sajnos megsérült. A sérülés miatt a harmadik kislemezt csúsztatni kellett, így az egy számos Yeh Yeh Yeh, lett az első és eddig egyetlen kétszámos kislemeze, a másik szám Melt lett, egy lassúbb dal, a videóban Melanie C lábát nem látható. A sérülése megakadályozta őt abban, hogy teljes mértékben népszerűsítse utolsó kislemezt és az albumot.

Diagram teljesítmény: A 2003. március 22-i dátummal az Egyesült Királyság Album-diagramja 5. számában debütált. Az értékesítés a második héten már 19. helyezést ért el, majd a harmadik héten már nem szerepelt a Top40-ben. A második The On Horizon című album kiadása 2003 júniusában egy kicsit megnövelte az album értékesítését, az album az Egyesült Királyság Album Chart-jén két hétig a 81-es és 99-es számok után jelenik meg. Az utolsó kislemez Melt/Yeh, Yeh, Yeh nagy reményekkel bocsátották ki, de egyáltalán nem segített az album értékesítésében. Az indok legutóbb 2004. január 17-én lépett be a diagramba, ami 8 hetes megjelenést ért el. A szegény értékesítés miatt Virgin 2003-ban úgy döntött, hogy szerződést bont Melanie C-vel, akivel 2006-ig lett volna szerződése. A 2007-es The Guardian interjújában Melanie C kijelentette, hogy „vegyes érzései” vannak a gyenge értékesítés miatt. Kijelentette, hogy tudta, hogy a Virgin "elkezdett elveszíteni a hitét, így valóban meglehetősen megkönnyebbültem, hogy menjek".

Törölt számok & Demók:

  • Help Me Help You - Ez a szám eredetileg szerepelt az albumon. De végül Soul Boy lett helyette. A dalt végül oda adta Holly Valance első albumjára, Footprints
  • Full of Fire - A dalból régen csak egy perc jelent meg. 2016. Február 19. jelent meg a teljes verzió.

Dallista:

01 HERE IT COMES AGAIN
Szerzők: Melanie Chisholm - Marius De Vries - Robert Howard
Producerek: Marius De Vries
Hossz: 4:17
02 REASON
Szerzők: Melanie Chisholm - Peter-John Vettese
Producerek: Peter-John Vettese
Hossz: 4:20
03 LOSE MYSELF IN YOU
Szerzők: Melanie Chisholm - Matt Rowe - Stefan Skarbek
Producerek: Damien LeGassick
Hossz: 4:12
04 ON THE HORIZON
Szerzők: Melanie Chisholm - Gregg Alexander - Rick Nowels
Producerek: Gregg Alexander - Rick Nowels
Hossz: 3:36
05 POSITIVELY SOMEWHERE
Szerzők: Melanie Chisholm - Colin Campsie - Phil Thornalley
Producerek: Damien LeGassick
Hossz: 3:44
06 MELT
Szerzők: Melanie Chisholm - Guy Chambers
Producerek: Guy Chambers - Richard Flack
Hossz: 3:44
07 DO I
Szerzők: Melanie Chisholm - Dave Munday - Phil Thornalley
Producerek: Patrick McCarthy
Hossz: 3:37
08 SOUL BOY
Szerzők: Paul Buchanan
Producerek: Gary Clark
Hossz: 4:24
09 WATER
Szerzők: Melanie Chisholm - Tore Johansson
Producerek: Patrick McCarthy - Tore Johansson
Hossz: 3:37
10 HOME
Szerzők: Melanie Chisholm - David Arnold
Producerek: Damien LeGassick
Hossz: 4:38
11 LET'S LOVE
Szerzők: Melanie Chisholm - Dave Munday - Phil Thornalley
Producerek: Phil Thornalley - Patrick McCarthy
Hossz: 3:28
12 YEH YEH YEH
Szerzők: Melanie Chisholm - Rhett Lawrence
Producerek: Rhett Lawrence
Hossz: 4:20
13 INDEPENDENCE DAY - Japán kiadás
Szerzők: Melanie Chisholm - Rhett Lawrence
Producerek: Rhett Lawrence
Hossz: 4:20
14 LOVE TO YOU - Kislemez: Here it Comes Again (203) - Japán kiadás
Szerzők: Melanie Chisholm - Gary Clark
Producerek: Gary Clark
Hossz: 4:36

B-Side dalok:

  • Living Without You - Kislemez: Here it Comes Again (2003)
  • Like That - Kislemez: Here it Comes Again (2003)
  • Wonderland - Kislemez: On the Horizon (2003)
  • I Love You Without Trying - Kislemez: On the Horizon (2003)
  • Knocked Out - Kislemez: Melt/Yeh Yeh Yeh (2003)
    I Wish - Kislemez: Yeh Yeh Yeh (2003)

 

Cikkek

Dalszövegek

2020.10.30

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Reason

Kislemezek

2020.10.30

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Reason