Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


GOIN' DOWN Brit énekesnő, dalszerző, Melanie C. dala. Chisholm, Julian Gallagher és Richard Stannard írta debütáló Northern Star (1999) szólóalbumához, a dalt Marius De Vries készítette, és vegyes fogadtatásban részesült a zenekritikusok részéről. A dal Chisholm debütáló kislemezeként jelent meg 1999 harmadik negyedévében, és eljutott a legjobb tízbe az Egyesült Királyságban, ahol szólómûvészként elsõ ötös slágere lett. Ausztráliában is elérte a legjobb harmincat. Az Egyesült Királyságban a kislemez 92 645 példányt adott el, ezzel 1999-ben a 179. legjobban eladott kislemez lett, és világszerte több mint 300 000 példányt adott el.

Számlista és Formátum:

  • UK Maxi CD 1

01: Goin' Down (Radio version)
02: Ga Ga
03: Angel on My Shoulder

  • UK Maxi CD 2

01: Goin' Down (Radio version)
02: Ga Ga
03: I Want You Back
04: Goin' Down (Music video)

NORTHERN STAR Brit énekes-dalszerző, Melanie C. dala. Ez az azonos nevű debütáló szólóalbuma címadó dala, és 1999 telén második kislemezként jelent meg. Melanie C és Rick Nowels írták. A dalt Marius De Vries készítette, és pozitív fogadtatásban részesült a zenekritikusok részéről. A kislemez a negyedik helyet foglalja el az Egyesült Királyság Singles Chartján, ezzel a harmadik ötös kislemeze lett. Finnországban, Olaszországban és Svédországban a legjobb 20 közé jutott. Az Egyesült Királyságban a kislemez több mint 200 000 példányban kelt el.

Számlista és Formátum:

  • UK Maxi CD 1

01: Northern Star (single version)
02: Follow Me
03: Northern Star (full version)
04: Northern Star (music video)

  • UK Maxi CD 2

01: Northern Star (single version)
02: Something's Gonna Happen
03: Northern Star (acoustic version

NEVER BE THE SAME AGAIN Brit énekes, dalszerző, Melanie C dala, Lisa "Left Eye" Lopes amerikai rapper, a TLC amerikai lánycsoport tagja. 2000. március 20-án jelent meg első harmadik kislemeze a debütáló albumjáról, Northern Star ról. A dalt Melanie C, Rhett Lawrence producer, Paul F. Cruz és Lopes írta. A "Never Be the Same Again" bekerült az Egyesült Királyság Singles-listájának élére, és csúcsra verte Moloko "The Time Is Now" -ját, és ez volt Melanie C első egyéni kislemeze, amely az első helyet érte el. Az első héten 144 000 példányt adott el, és Nagy-Britannia 2000-ben a tizennyolcadik legjobban eladott dal volt. A dal más piacokon is sikeres volt, hét országban a toplista élén állt, világszerte több mint 2,5 millió példányban kelt el és pozitív elismerést kapott. 2016 márciusáig a dal több mint 429 000 példányban kelt el Nagy-Britanniában. A klipet Francis Lawrence rendezte. Ez azt mutatja, hogy Melanie C futurisztikus otthonban ébred és Lopes-szal tai chit gyakorol.

Számlista és Formátum:

  • UK Maxi CD 1

01: Never Be the Same Again (Single Mix)
02: I Wonder What It Would Be Like
03: Never Be the Same Again (Lisa Lopes Remix)
04: Never Be the Same Again (Video)

  • UK Maxi CD 2

01: Never Be the Same Again
02: Closer (Live)
03: Goin' Down (Live)

I TURN TO YOU Melanie C brit énekes, negyedik kislemeze a debütáló albumjáról, 2000. augusztus 7-én jelent meg az Egyesült Királyságban (korábban az USA-ban is kiadták), és Melanie második listavezető dala lett a brit slágerlistán (az előző kislemez, a Never Be the Same Again volt az első). A megjelenést követő héten 120 000, összesen 360 477 példányban kelt el, ezzel 2000-ben a 27. legtöbb példányban elkelt kislemez. Az amerikai Billboard Hot Dance Club Play slágerlistát szintén vezette a 2000. november 11-ével kezdődő héten. A Hex Hector Radio Mixért Hex Hector 2000-ben Grammy-díjat nyert az év remixere kategóriában.

A dalról: Az I Turn to You volt a tizedik brit listavezető dal, amit Melanie írt, ezzel elérte korábbi együttesbeli társa, Geri Halliwell rekordját. Miután a Spice Girls utolsó brit listavezető száma, a Holler nem sokkal később elérte az első helyet, Melanie lett az egyetlen női dalszerző, aki tizenegy brit listavezető dal szerzője vagy társszerzője volt. Ezt a rekordot később Madonna is elérte a Hung Uppal 2005-ben, majd meg is döntötte, a Sorryval 2006-ban. Melanie lett az egyetlen brit énekesnő, aki kvintett, kvartett és duó tagjaként, majd szólóénekesként is listavezető dalt adott elő. A dal szerepelt a Bend It Like Beckham című filmben. Ezután feldolgozta a Machinae Supremacy metalegyüttes Webography című albumán, majd a Wig Wam rockegyüttes is 2004-ben megjelent 667...The Neighbour of the Beast című albumán. A dal hallható volt a Spice Girls Reunion turnén is.

Videoklip: A dal videoklipjét Ibiza szigetén forgatták, Melanie szőke frizurát visel és az Es Paradis nightclubban táncol, más jelenetekben egy sziklán fekszik a kéklő víz mellett; a klip végén emberek sétálnak a szikla tetején a naplementében. A rendező Cameron Casey.

Számlista és Formátum:

  • UK Maxi CD 1

01: I Turn to You (Hex Hector Radio Mix)
02: I Turn to You (StoneBridge R&B Radio Mix)
03: Never Be the Same Again (live at MTV)
04: I Turn to You (video)

  • UK Maxi CD 2

01: I Turn to You (Damian LeGassick Radio Mix)
02: I Turn to You (StoneBridge Club Mix)
03: Be the One (Live at MTV)

IF THAT WERE ME Melanie C brit énekes, ötödik, és az utolsó kislemeze a debütáló albumjáról, Melanie C, és Rick Nowels írták, aki egyben a dal producere. A dal szövege a hajléktalanság kérdésével foglalkozik. A dal az Egyesült Királyság Singles-listáján a tizennyolcadik helyre került, és egyedülálló kislemezei közül az első nem jutott be az első ötbe. Értékesítéséből származó bevétel a Kandu Arts jótékonysági szervezethez került.

Kritikus vétel: A dal szövege különös kritikát jelentett a professzionális zenei bírálók részéről. Kurt B. Reighley a CMJ New Music Monthly című cikkében ezt írta: "Amikor olyan szövegeket énekel, mint "I couldn't live without my phone/And you don't even have a home", nehéz felidézni Chisholm varázsait." Az NME Andrew Wagstaff ajánlotta az embereket, hogy adakozzanak a Shelternek, és nevetségessé tette a dal szövegét: "Ha ezt követően mégis szeretné hallani Mel-trillelésünket - és ez nem vicc -"I couldn't live without my phone/But you don't even have a home", nos, pokolba, csak emlékezz arra, hogy a jótékonykodás otthon kezdődik. Tehát ne feledje a szomszédokat, és viseljen fejhallgatót." Alex Needham a The Guardian dalát" csavargó ódjának "minősítette. és azt javasolta, hogy a fent említett rímes páros erősen versenyezzen az eddigi legrosszabb dalszövegért. Caroline Sullivan (The Guardian) kedvezőtlenül hasonlította össze a dalt Phil Collins 1989-es "Another Day in Paradise" című kislemezével, azzal érvelve, hogy mindkettő hasonló átlátás hiányában foglalkozott a hajléktalansággal. A The Guardian szintén a pop legrosszabb politikai dalai közé választotta 2014-ben.

Számlista és Formátum:

  • European/UK CD single:

01: If That Were Me
02: If That Were Me (Acoustic Version)
03:
When You're Gone (Live with Bryan Adams) – 3:38
04: If That Were Me (Music video)

GA GA Még az album, Northern Star előtt jelent meg, mint promóciós kislemezként. A dal szerepel Apafej című filmben és a Bűbájos boszorkák második évadjában is hallható. A dal sokkal rockosabb és agresszívabb volt mint amikor még Spice Girls-ben énekelt. A dal jó kritikát kapott.

SUDDENLY MONDAY Megjelent promóciós kislemezként még 1999-ben pár héttel előbb mint a Goin' Down kislemez. A kislemez nagyon ritka.