Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Free Me

Megjelenés: 2004. Február 9.
Felvételek: 2003

Műfaj: Pop, Soul
Hossz: 44:16
Kiadó:
Polydor Records
Producerek: Yak Bondy, Cathy Dennis, Simon Ellis, Ray Hedges, Tim Lever, Mike Percy, Pete Lewinson, Steve Lewinson, Mike Peden, Fabien Waltmann, Boo Dan Productions
A Girl Like Me (2001) Life in Mono (2006)
Kislemezek az albumról
01: Free Me
02: Maybe
03: I'll be There
04: Crickets Sing for Anamaria
2003. Május 26.
2003. Október 13.
2004. Január 26.
2004. Május 31.

FREE ME Az angol énekes Emma Bunton második stúdió albuma, amit a Polydor Records-nál adott ki, 2004. február 9-én. Az album, hetedik helyezést ért el, Egyesült Királyság, és három Top10 kislemez jelentett meg: Free Me, Maybe, valamint I'll be There.

Háttér: 2001-ben Bunton kiadta szólólemezét, a A Girl Like Me-t, a Virgin Recordson keresztül. Több mint 12 hétig töltött az Egyesült Királyság Albums Chart-ját, elérve a negyedik helyet, és a  British Phonographic Industry (BPI) által megkapott aranyminősítéssel. Ezenkívül előállította egyetlen szólólistáját, a "What Took You So Long?" Című dalt, valamint az öt legjobbakat a "What I am" és a "Take My Breath Away", valamint a top 20-as bejegyzéshez, "We're Not Gonna Sleep Tonight".
Amikor második albuma érkezett, a lemezkiadója "odajött hozzám, és azt mondta:" Csináljunk egy demót a második albumhoz. " És azt gondoltam: "Várj egy percet." Nem sokan tudják ezt, de én valójában elmentem tőle. Olyan sokat tettünk bele, és amikor már nem adják meg ezt a támogatást, az elég szívszorító "- mondja Bunton. "Azt mondtam:" Nagyon köszönöm a demonstrációs ötletét, de azt akarom venni, ha tudom, hogy az emberek közvetlenül mögöttem vannak, és ugyanolyan keményen dolgoznak, mint én. ""

Fogalmazás: Az albumot nagyrészt Mike Peden és Yak Bondy készítette, akik dalokat készítettek olyan előadóknak, mint az S Club 7 és a Lucie Silvas. Az album további hozzájárulásait Cathy Dennis, Henry Binns és a Puerto Rico-i énekes Luis Fonsi jóvoltából adják. Az albumot 19 Recordings útján adták ki, amely a 19 Management részlege, a Simon Fuller tulajdonában álló társaság. Bunton az album mögött meghúzódó inspirációról szól: "Öt éves korom óta hallgattam a Motown-ot, és csak imádtam, nagyon szenvedélyesen gondolkodtam, hogy mindent élőben végeztek el, és azt gondoltam:" Tartsátok, én Mindig beszélj arról, hogy szeretem a '60 -as éveket és a Motownot ', ezért gondoltam, hogy elemezem annak elemeit, apróbb részei, és beteszem az albumomba, tehát pontosan ezt tettem. "
Bunton ezen az albumon elhangzott dalai azonban elsősorban egyszerű firkaként kezdték meg az életet. Azt mondja: "Van egy kis könyvem az ágyam mellett, ahol minden dalomra és ötletemre felvetem az ötletemet. Ez furcsa." Általában amikor álmom van, felébredek, és írok le valamit, aztán újra megnézem és gondolkodom: Istenem, miről álmodtam? "

Kritikai fogadtatás: Az albumot a kritikusok elismerték a Motown és az 1960-as évek hangjainak fülbemászó és szórakoztató felhasználása miatt. A BBC Music szerint az album "könnyű és habos, mint egy jó cappuccino, de ezúttal a kivitt cukorral jár." Stephen Thomas Erlewine, az AllMusic, pozitív véleményt adott: "Ez a zene elegáns, anélkül, hogy feltűnő lenne, nagyrészt a bájosan dallamos, erős daloknak köszönhetően (mindegyik kivéve az Emma írásbeli jóváhagyását tartalmazza.) Bár Buntonnak még mindig van kicsi , kedves hangja, erősebb jelenlétét fejlesztette ki a lemezén, és ez az album nem csupán arcot, hanem egy elragadó személyt is ad, akinek nehéz ellenállni ".
Lynsey Hanley, a The Daily Telegraph újság szerint Bunton új zenei iránya "bátor lépés volt, tekintettel arra, hogy a nők pop-előadóinak fő kifejeződésének kifejező formája a csillogó, kékes R&B, de Emma liláló éneke és csak kissé szuggesztív képet jelent ez az album kevésbé agresszív stílusa ".
"Az album varázsa, kegye és szórakoztató" - mondta a Q magazin. A Marie Claire magazin szerint "keveredik a bossa nova a James Bond filmzenével", és hogy "Emma egy csábító Brigitte Bardot-ra emlékeztet".

Dallista:

01 FREE ME
Írók: EmmaBunton, Hélène Muddiman, Mike Peden
Producerek: Mike Peden
Hossz: 4:28
02 MAYBE
Írók: EmmaBunton, Yak Bondy
Producerek: Mike Peden
Hossz: 3:43
03 I'LL BE THERE
Írók: EmmaBunton, Hélène Muddiman, Mike Peden
Producerek: Mike Peden
Hossz: 3:23
04 TOMORROW
Írók: EmmaBunton, Yak Bondy
Producerek: Yak Bondy
Hossz: 3:56
05 BREATHING
Írók: EmmaBunton, Henry Binns, Yoyo Olugbo
Producerek: Boo Dan Productions
Hossz: 4:01
06 CRICKETS SING FOR ANAMARIA
Írók: Marcos Valle, Ray Gilbert
Producerek: Yak Bondy
Hossz: 2:46
07 NO SIGN OF LIFE
Írók: EmmaBunton, Simon Ellis, Stephen Lee
Producerek: Simon Ellis
Hossz: 3:38
08 WHO THE HELL ARE YOU
Írók: EmmaBunton, Simon Ellis, Stephen Lee
Producerek: Simon Ellis
Hossz: 3:18
09 LAY YOUR LOVE ON ME
Írók: EmmaBunton, Cathy Dennis, Fabien Waltmann
Producerek: Ray Hedges
Hossz: 3:19
10 AMAZING (duett: Luis Fonsi)
Írók: EmmaBunton, Hélène Muddiman, Mike Peden, Nina Marander
Producerek: Mike Peden
Hossz: 4:06
11 YOU ARE
Írók: EmmaBunton, Tim Lever, Mike Percy
Producerek: Tim Lever, Mike Percy
Hossz: 3:46
12 SOMETHING SO BEAUTIFUL
Írók: EmmaBunton, Steve Lewinson, Pete Lewinson
Producerek: Steve Lewinson, Pete Lewinson
Hossz: 3:46
B-Side dalok:
  • Don't Tell Me You Love Me Anymore - Kislemez: Maybe (2003)
  • Taking it Easy - Kislemez: I'll be There (2004)
  • So Long - Kislemez: I'll be There (2004)
  • So Nice (Summer Samba) - Kislemez: Crickets Sing for Anamaria (2004)
  • Eso Beso - Kislemez: Crickets Sing for Anamaria (2004)

 

Cikkek

Dalszövegek

2020.10.30

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Free Me

Kislemezek

2020.10.30

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Free Me